آموزش ذخیره فتوشاپ به صورت عکس
در سیر کاری خلقت آثار گرافیکی در فتوشاپ، یکی از بااهمیت ترین وهلهها این سیکل خروجی گرفتن از کار است. در حقیقت جدای از منزلها مدلسازی کار، چنانچه در مرحله خروجی گرفتن تنظیمات و به اختصاصی فرمت مناسبی را دربرابر اثر خود انتخاب نکنیم، محصول قابل قبولی را دریافت نخواهیم کرد. به همین سبب همچنین در این آموزش ویدیویی رایگان از خانه فتوشاپ تنظیمات ذخیره فتوشاپ به صورت پرتره را به طور جامع با هم تفحص می کنیم. بعد چنانچه در شالوده تولید اثار تصویری در فتوشاپ فعالیت دارید، در این آموزش کنار ما باشید.
ذخیره فتوشاپ به شکل عکس های باکیفیت بالا
همانطور که در ویدیوی بالا دیدید، به عنوان یک کاربر، ذخیره فتوشاپ به شکل عکس کار آنقدر دشواری نیست. منتها فرمت های مختلفی از تصاویر وجود دارند که هرکدام امتیازات و خصوصیت های خود را به پیش خواهند داشت. برای بعضی این تنوع میتواند اندکی حواسپرت کننده باشد. گاهی نمی دانیم دربرابر یک خواسته مختص چه نوع تنظیمات اکسپورتی را باید گزینش کنیم. چرا که بعضی از انواع فرمت فایل میتوانند بر کیفیت پایانی تصویر شما اثر منفی بگذارند.
تاثیر متراکم سازی
دو عامل حیاتی که کیفیت یک عکس را برجسته میکنند، رزولوشن و متراکم سازی هستند. درخصوص رزولوشن در مقاله …. به طور تمام شرح داده ایم. اینجا میخواهیم به مبحث متراکم سازی بپردازیم.
متراکم سازی سایز فایل یک پرتره را اندک میکند. بعضی از فرمت های فایل، که به آنها فرمت های فایل پراتلاف یا lossy file formats گفته میشود، کیفیت تصویر را کم کرده و در عین حال سایز عکس در حال پردازش را کوچک میکنند. اقسام دیگر کدک ها، که با نام فرمت های فایل بی اتلاف بنام میشوند، اینگونه کاری را اعمال نمی دهند.
به عنوان مثال، فرمت JPEG، یک فرمت فایل پراتلاف است. هر دفعه که عکسی را به شکل JPEG ذخیره میکنید، بخشی از جزئیات را از دست می دهید. که در نهایت قسمت هایی از تصویر محتمل است غیرطبیعی به نظر برسند. این مساله را اما با یک فایل PNG نخواهید داشت.
وقتی تصاویر خود را روی سایتهایی مانند فیسبوک یا اینستاگرام آپلود میکنید در حقیقت یک رونوشت ساخته اید. دقیقاً شبیه زمانی که یک پرتره را به صورت JPEG ذخیره میکنید، یک رونوشت منتخب شده از فایل اصلی را خواهید داشت. شبکه های اجتماعی طبقمعمولً کمبود هایی در عرصه چگونگی تصویر آپلود شده شما دارند. به این فکر که این کمپانی ها باید تعداد پرترهها زیادی را در هاست سرور خود ذخیره کنند و به شما این امکان را نمی دهند که تصاویرتان را با مقیاس تمام آپلود کنید.
ولیکن باز هم ضرری ندارد که کار را با یک تصویر باکیفیت شروع کنید. هرچه کیفیت پرتره آپلود شده شما بالاتر باشد، محصول پایانی کار حتی بعد از خروجی گرفتن و چندین بار متراکم سازی توسط نرم افزارهای واسطه هم سازگار خواهد بود.
متدهای مختلف ذخیره فتوشاپ به صورت عکس
بهترین تنظیمات اکسپورت کردن در فتوشاپ تا اندازه زیادی به سایز و وضعیت پرتره ارتباط دارد. مطلوبترین راه برای خروجی گرفتن در فتوشاپ، استفاده از گزینه Save as در منوی file است.
زیر مجموعه گزینه Save as ، راه های زیادی را برای ذخیره فتوشاپ به صورت پرتره و خروجی های دیگر می بینید. یکی از این گزینه ها، PNG است که برای خروجی گرفتن باکیفیت پرترهها مناسب به نظر می رسد. منتها در این میان فرمت هایی همچون Tiff یا خود PSD هم به چشم می خورند که برای خروجی گرفتن فایل به صورت لایه باز مناسب هستند.
از جهت دیگر گزینه Export فقط برای فلت اجرا کردن کل پروژه به یک لایه تصویری به کار میآید. این گزینه هم زیرمجموعه منوی File قرار می گیرد. در این منو هم مطلوبترین گزینه برای استفاده، Save for web است که با نام SFW هم شناخته میشود.
Save for Web (legacy)
SFW بهترین راه برای خروجی گرفتن پرترهها با رزرولوشن زیاد از فتوشاپ است که میخواهید آنها را بعداً آپلود کنید. برای اینکه یکی از پریست ها یا تنظیمات از قبل مشخص شده اکسپورت را تعیین کنید، روی منوی preset در بالا سمت راست صفحه کلیک کنید.
گزینه ذخیره بهجهت وب گزینه های بیشتری برای JPEG، PNG و GIFها در اختیار شما می گذارد که سطح کمیت مختلفی را شامل شده و بر اساس پالت رنگ، مقدار dithering، سایز فایل و غیره، روشن میشوند. دو مورد از این گزینه های فرمت برای کاربردهای رایج شناخته شده تر هستند: PNG24 و JPEG High.
اما چرا باید از PNG 24 استفاده کنیم؟
- فایل های PNG، بدون اتلاف هستند.
- از محدوده گسترده تری از رنگ ها استفاده میکنند.
- میتوانند ترنسپرنسی آلفا را هم شامل شوند.
- با هر سایت یا اپلیکیشنی که فکرش را بکنید، سازگار هستند.
رقم ۲۴ در PNG 24 به ۲۴ بیت رنگ کنایه دارد. هم PNG 24 و هم JPEG High، از پالت رنگ شایع ای پشتیبانی میکنند که در نتیجه یک تصویر پایانی با عمق رنگ مناسب به شما خواهند داد. ب
Saving to Print
یک خطا شایع در فتوشاپ، فقدان پیروزی در شناخت مُد رنگی و تراکم پیکسلی یا تعداد پیکسل در اینچ (PPI) است. تنظیمات اکسپورت فتوشاپ با این گزینه، وقتی گفتگو از پرینت کردن باشد، اختلاف بسیار مهمی با سایر گزینه ها دارد.
Color Mode یا مُد رنگی
فتوشاپ از مُدهای رنگی مختلفی حمایت میکند که میتوانید از راه منوی Image و گزینه Mode آنها را ببینید. مُد رنگی پیشفرض فتوشاپ RGB است. چنانچه این کیفیت را به CMYK تغییر دهید، محتمل است در همان توجه اول متوجه تغییری نشوید. منتها در حین استفاده اختلاف ها آشکار میشوند. درخصوص انواع حالت های رنگی و به خصوص اختلاف مُد CMYK و RGB، در مجله خانه فتوشاپ، مقالات خوبی را برای خواندن آشکار خواهید کرد.
TIFF
فایل های TIFF نه تنها بی تبذیر هستند بساکه مانند PNG، تصاویری با کمیت بالا به شما میدهند. منتها متاسفانه این کیفیت برای شما هزینه ای به همراه خواهد داشت. اینکه سایز فایل آنها بسی زیادتر از فرمت هایی همچون JPEG یا PNG است و بعضی از وب سایتها از این فرمت پشتیبانی نمی کنند. به غیر از این موارد، TIFF یک فرمت فایل عالی برای رسانه های چاپی به شمار میآید.
چنانچه جزو علاقه مندان به فتوشاپ هستید و مشتاقید که تبدیل به یک فتوشاپ کار حرفه ای شوید، می توانید از دوره آموزش فتوشاپ ۲۰۲۱ در گروه آکادمی وبینساز استفاده کنید. در این دوره قسمت های گوناگون فتوشاپ را در سطوح آغازین، متوسط و پیشرفته آموزش به صورت کاملا رایگان و پروژه محور آموزش خواهید دید.
دیدگاهتان را بنویسید